Klippning

Klippning

Klippning

Jag utför vardagsklippningar på alla mindre och mellanstora hundar.

Priset och tiden för en klippning beror på många olika faktorer.

  • Dels hur bra du som ägare har underhållit pälsen, en tovfri päls är mer lättarbetad än en tovig päls.
  • Om din hund är van vid hanteringen både i badet, under föning och på trimbordet.
  • Storlek på hunden

En klippning tar normalt runt 1,5-2,5 timme


Vid varje klippning ingår grovklippning, bad, föning, finklippning och kloklippning

Pris från 1050:-

Hur går klippning till?

Klippning – enkelt hårlag
Klippraserna har bara ett lager päls Hit hör bl.a Pudel, Shih Tzu, Bichon Frisé m.fl. Frisyren på dessa raser anpassas efter hur mycket energi man vill lägga på pälsvård.
Gillar man att borsta & kamma så kan man ha en längre frisyr, tycker man det är jobbigt med pälsvård så är det bättre att klippa kort och ofta.

Makinklippt eller saxklippt?

Antingen klipps hunden på klippmaskin, en sk trimmer eller så saxklipps hunden. Vill du ha en lite kortare frisyr fungerar klippmaskinen oftas bäst, medan vill du ha lite länge päls fungerar saxklippning bäst. Saxklippning tar ofta lite länge tid än maskinklippning.

Föst grovklipps hunden, sedan badas den , fönas torr för att tillslut finklippas den och putsas.

Är hunden väldigt tovig eller till och med filtad är risken att frisyren blir väldigt kort eftersom det inte går att klippa genom stora tovor. Man måste komma under tovan och ibland kan detta innebära att hunden bara får någon milimeters längd kvar på kroppen.

Vad händer om man inte kammar?

Det uppstår tovor som snörper ihop sig och drar i huden. Dessa gör ont att reda ut. När det blir blött ute eller det samlas smutspartiklar eller sand i pälsen så kakar det lätt ihop sig till sist har pälsen filtat ihop sig. Att inte göra något åt en sådan päls klassas faktiskt som vanvård.
Därför rekommenderar jag alltid att ta tag i tovor så fort de uppenbarar sig. Kamma ut tovorna på ett tidigt stadium eller klipp bort tovan.

Hur ofta ska jag bada min hund med schampo?

Hur ofta en päls behöver badas beror på ras men framför allt på årstid och väder. Ju blötare och smutsigare det är ute desto oftare behöver din hund badas. Vill du inte bada hela hunden varje gång så bada åtminstone ben och underrede. Höst och vinter kan underredstvätt vara nödvändig flera gånger i veckan. Det räcker inte med att bara skölja av med vatten för att få pälsen helt ren och fri från sandkorn och smutspartiklar.

 

några hundar som varit hos new era k9 care