Valpintroduktion

Valpintroduktion

Valpintroduktion/
Valpträning

Ge din hund en trygg start hos hundfrisören!

Tanken med en valpintroduktion är att din valp ska få möjlighet att lära sig att det är mysigt att gå till hundfrisören.

Valppaketet består av tre besök med en till två veckors mellanrum och kan bokas fram tills hunden fyllt sex månader. Besöken kan se lite olika ut beroende på hur hunden hanterar alla nyheter. Nedan är en ungefärlig beskrivning av hur det kan gå till.

• Vid första besöket är du som ägare med. Valpen testar att stå på trimbordet,  vi pratar, kelar, bjuder på lite godis och bara har det bra. Vi går även igenom olika pälsvårdsverktyg som passar just din hund och visar hur de används. Du får också tips på hur du ska träna hemma på hantering så att din hund blir bekväm med pälsvården. Besöket tar ca 30 min.

• Vid andra besöket borstar vi pälsen lite, presenterar fönen på låg volym, lyssnar på klippmaskinen, kollar lite på öron, tassar och klipper klor. Detta besök tar ca 30 min.

• Vid tredje besöket får valpen ett bad och torkning med fönen. (För ras som klipps) eller testa på lite ullkamning och försiktig ryckning av pälsen (För ras som rycks) Om valpen orkar får den lite puts med sax i ansikte och runt tassar. Besöket tar mellan 1-1,5 timme. Vid tredje besöket är du som ägare inte med.

Valpintroduktion paketpris (3 gånger) Liten – 1500 kr Mellan – 1800 kr Stor – 2000 kr (gäller fram till valpen fyllt 6 månader)

 

Om du har en ras som kräver pälsvård, kan du med fördel introducera den hos hundfrisören så tidigt som möjligt. Gärna före 12 veckors ålder, medan den s.k. socialiseringsfasen fortfarande pågår. Då tar valpen in nya erfarenheter med öppet sinne, och har lättare att vänja sig vid nya erfarenheter än senare i livet.